Gebruiksvoorwaarden

De kleine lettertjes

Garantie: Voor alle producten die u bij SVB hebt gekocht, geeft SVB een garantie van 24 maanden.

Retributie:In het geval dat een product u niet bevalt, stuur het dan binnen 14 dagen ongebruikt en in de originele verpakking onder vermelding van het factuurnummer aan SVB terug. Vermijd ongefrankeerde pakjes of andere extra diensten, omdat wij de kosten hiervoor niet overnemen. Artikelen per meter, producten op maat, speciale bestellingen en custom-made producten zijn van de retributie uitgesloten.

Neem even contact met ons op. Wij zullen dan een geschikte wijze van verzending voor u vinden. Dit bespaart u en ons problemen en misverstanden.
Dank u.


Overzicht verzendkosten

  EU Lidstaten * Derde landen/Niet EU
Standaard pakket
> 31 kg, > 120 cm
6,95 € Op aanvraag
Spoedservice Op aanvraag Op aanvraag
Volumegoed²
< 70 kg
Op aanvraag Op aanvraag

* exclusief Griekenland,Kroatië en IJsland - verzendkosten op aanvraag.

² Voor AT, BE, CH, DK, ES, FI, GB, IT, NL, PL, PT (exclusief eilanden) zijn de verzendkosten voor volumegoed of met adequaat aanduiding 34.95 €. De verzendkosten voor alle niet genoemde EU landen moeten extra berekend worden.

Verzendkosten Duitsland

Normale verzendingen: Voor pakketten tot 31 kg en een maximale lengte van 1,20 m berekenen wij binnen Duitsland vrachtkosten van 6,50 Euro. Normale pakketten mogen met een vierkant formaat maximaal 120 x 60 x 60 cm groot zijn. Producten met een extra kenteken (volumegoed, transportbedrijf) worden extra berekend.

24 uur expreslevering met geld terug garantie:Als u uw bestelling heel snel benodigd, kunt u van onze 24 uur expreslevering binnen Duitsland gebruik maken. Als u voor 15.00 uur bij ons besteld garanderen wij de levering tot 12.00 uur op de volgende werkdag binnen Duitsland (maandag tot vrijdag, behalve eilanden). De verzendkosten hiervoor zijn 16,95 EUR voor een pakket met normale afmetingen (zie normale verzendingen). Mocht de levering tegen verwachting vertraging oplopen, krijgt u de extra verzendkosten terug.

Rembours:Als u onder rembours betaald berekenen wij extra rembourkosten van 3,50 EUR.

Volumegoed:Voor verzendingen met grotere afmetingen dan normale pakketten en/of met een zijkant lengte tot 2,70 m em maximaal 31 kg gewicht of met betreffende markering berekenen wij verzendkosten van 14,50 EUR.

Transportbedrijf:Zware goederen vanaf 31 kg met een lengte van meer dan 2,70 m en accu´s, toiletten fornuizen en fragiele goederen worden per transportbedrijf geleverd. Deze producten hebben een betreffende markering. Voor zendingen tot 70 kg berekenen wij 24,95 EUR, voor zendingen met meer dan 70 kg berekenen wij 29,90 EUR.

Kleine bestellingen:Voor bestellingen met een bestelwaarde van minder dan 25,00 EUR berekenen wij administratiekosten van 5,00 EUR, behalve voor de levering van vervangende producten of gedeeltelijke leveringen.


Verzendkosten EU, behalve Griekenland en Eilanden

Normale verzendingen: Voor pakketten tot 31 kg en een maximale lengte van 1,20 m berekenen wij binnen de EU (behalve Griekenland en eilanden) vrachtkosten van 6,50 EUR. Normale pakketten mogen met een vierkant formaat maximaal 120 x 60 x 60 cm groot zijn. Voor leveringen naar eilanden berekenen wij extra kosten.

Volumegoed en transportbedrijf:Voor AT, BE, CH, DK, ES, FI, FR, GB, IT, NL, PL, PT (behalve eilanden) zijn de kosten voor volumineuze goederen met meer dan 31 kg en tot 80 kg en voor accu´s of voor goederen met een betreffende markering 34,95 EUR. Alle niet genoemde EU landen en eilanden berekenen wij extra. Neem a.u.b. contact met ons op.

Kleine bestellingen:Voor bestellingen met een bestelwaarde van minder dan 25,00 EUR berekenen wij administratiekosten van 5,00 EUR, behalve voor de levering van vervangende producten of gedeeltelijke leveringen.


Verzendkosten Buitenland / niet-EU landen

Leveringen buiten de EU berekenen wij zonder BTW. De vrachtkosten worden separaat berekend. Eventueel worden er nog extra douanerechten berekend. Wij zoeken voor u de beste verzendingsweg. U betaalt alleen de effectieve kosten. Neem a.u.b. contact met ons op.

Kleine bestellingen: Voor bestellingen met een bestelwaarde van minder dan 25,00 EUR berekenen wij administratiekosten van 5,00 EUR, behalve voor de levering van vervangende producten of gedeeltelijke leveringen.


Seciale Toeslagen

Gevaarlijke Goederen/Pyrotechniek:Let op: Dit artikel is alleen beschikbaar in onze winkel in Bremen, Duitsland. Verkoop alleen aan personen ouder dan 18 jaar. Verzending niet mogelijk.

Batterij pand:Volgens de duitse wetgeving is SVB verplicht 7,50 EUR pand bij de verkoop van een starter of consument batterij in te vorderen. Vergoeding zal gebeuren als u de batterij aan SVB teruggeeft of een juiste afvoer aantont.


Onze winkel in Bremen

Als u uw goederen zelf in onze winkel in Bremen wilt ophalen is het heel eenvoudig. U hoeft alleen de bestelde producten binnen de openingstijden van onze winkel in Bremen op te halen. De SVB winkel is geopend op volgende tijden:

Maandag - Vrijdag: 9:00 uur - 18:00 uur
Zaterdag: 9:00 uur - 13:00 uur
(Za. alleen februari tot juli)
Adres: SVB-Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH
Gelsenkirchener Str. 25-27
28199 Bremen
Duitsland


Algemene voorwaarden en verzendkosten in detail

01. Recht op teruggave en instructie
02. Consequenties van de teruggave
03. Verzenkosten en levering
04. Garantie en garandering
05. Orders, offertes en prijzen
06. Levering voorbehoud
07. Betaling, looptijd, verzaking van betaling
08. Compensatie en retentie
09. Eigendomsvoorbehoud
10. Plaats van jurisdictie
11. Gegevensbescherming
12. Rechtsgeldigheid
13. Disclaimer
14. Disclaimer voor externe links
15. Toepasselijk recht
16. Bedrijfsinformatie

1. Recht op teruggave en instructie
U kunt de ontvangen goederen zonder aangaven van redenen binnen 2 weken teruggeven. De termijn begint met de ontvangst van de goederen en deze instructie. Alleen bij goederen die niet per pakketdienst kunnen verzonden worden (bijv. volumineuze producten) kunt u de teruggave ook door een verzoek tot terugname in tekstvorm uitleggen, per brief, fax of e-mail. Om te voldoen aan de termijn is het voldoende de goederen of het verzoek tot terugname op tijd te sturen. In ieder geval zal de terugzending op onze kosten en risico gebeuren, indien de bestelde goederen een waarde van meer dan 40,- EUR hebben. Is dit niet het geval, dan neemt u de kosten van de terugzending. Stuur de goederen alstublieft NIET ongefrankeerd of met een speciale verzendingsvorm terug, om onnodige kosten te voorkomen. Alstublieft zend het bewijs over de kosten van de terugzending mee. Na ontvangst en een adequate tijd voor de verwerking zullen wij de aankoopprijs (minus eventuele compensatie van waarde) en c.q. retourkosten op het niveau van de pakketkosten van de Deutsche Post AG valideren. Kosten van bijzondere, niet van ons gevraagde verzendingsvormen (bijv. ongefrankeerd) worden niet vergoed. De terugzending of het verzoek tot terugname moet worden gericht aan:

SVB-Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH
Gelsenkirchener Str. 25-27
28199 Bremen
Germany
Telefoon +49 421 5 72 90-0
Fax +49 421 5 72 90-40
E-mail: info@svb24.nl

Onverzegelde audio- of videocassettes, dvd's, cd's, software, opslagmedia en andere gegevens op media, boeken, grafieken, zeekaarten, goederen, die naar wens van de klant op maat gebracht of bewerkt worden (zoals bijv. touw, kettingen, kabels, tuigage, slangen, buizen, banden, platen, rubber, dekbedekking, rails, onderlagen, draden en andere), speciale fabricage en tijdschriften zijn van de teruggave uitgesloten.
Dit recht van teruggave is niet van toepassing voor ondernemers zoals gedefinieerd in §14 BGB n.F. en niet voor contracten die buiten de media van communicatie op afstand tot stand komen.

2. Consequenties van de teruggave
In het geval van de effectieve beoefening van het recht van de teruggave moeten beide zijden de ontvangen prestatie retourneren en de eventuele waargenomen nut (bijv. profiteren van het gebruik) teruggeven. In het geval van een verslechtering van de goederen kan een schadevergoeding worden geëist. Dit geldt niet als de verslechtering van de goederen uitsluitend aan het onderzoek - zoals het in een winkel mogelijk is - verschuldigd is. Bovendien kunt u de plicht tot schadevergoeding vorkomen, indien u de goederen niet als een eigenaar in gebruik neemt en alles vermeid, dat de waarde zou kunnen verminderen. Dit omvat ook, het zegel van goederen (bijv. flessen, blikjes en anderen) niet te verbreken. Als u van het recht van de teruggave gebruik maakt, vervalt het contract.

3. Verzenkosten en levering
Verzenden binnen Duitsland U ontvangt de levering op de voor uw voordeligste verzendwijze. De verzendkosten voor mailbaar goederen binnen Duitsland is 6,50 EUR. U kunt ook kiezen uit verschillende verzendmethoden (bijv. aflevering op zaterdag, express, UPS of anderen), als deze dienst voor ons in het algemeen bereikbaar is. De extra kosten voor deze diensten worden aan u gefactureerd. Deze extra kosten zijn ook dan van u te betalen als u van het recht van de teruggave gebruik maakt. Voor artikelen, die niet mailbaar zijn of waarvoor speciale verzendmethoden nodig zijn (bijv. volumegoederen, pyrotechnische artikelen, batterijen of anderen) worden extra verzenkosten berekend. Eventuele transportbeschadigingen zijn door ons verzekerd. Verzenden binnen Duitsland+ Verzenden binnen Duitsland Verzending binnen de EU U ontvangt uw levering op de voor uw beste verzendwijze. U betaalt alleen de effectieve transportkosten incl. verpakking. U hebt u altijd de mogelijkheid, om voor speciale diensten te kiezen. De hiermee verbonden kosten zijn ook dan verschuldigd indien u van uw recht op teruggave gebruik maakt. Eventuele transportbeschadigingen zijn door ons verzekerd. De kosten van de terugzending worden door u gedragen. Natuurlijk leveren wij uw bestelling wereldwijd. De berekening is dan exclusief BTW. Daarbij betaalt u alleen de effectieve transportkosten incl. verpakking. U hebt altijd de mogelijkheid, om voor speciale diensten te kiezen. De hiermee verbonden kosten zijn ook dan verschuldigd indien u van uw recht op teruggave gebruik maakt. Eventuele transportbeschadigingen zijn door ons verzekerd. Lep op eventueel onstaande tollen en de heffing van BTW bij invoer. Wij hebben geen invloed en vaak krijgen wij ook geen informatie over de op een bepaald tijdstip geldige tollen en belastingen. De retourkosten zullen door u gedragen worden.

4. Garantie en garandering
In het geval dat de geleverde artikelen duidelijk materiaal of fabricaat fouten hebben, waarbij ook transportbeschadigingen horen, dien de klacht onmiddellijk bij ons of bij de pakketdienst, die de goederen geleverd heeft, in. Als een artikel per transportbedrijf geleverd wordt en de verpakking en/of het artikel is beschadigd, dien de klacht a.u.b. onmiddellijk bij de chauffeur van het transportbedrijf in. Vraag om een schriftelijke bevestiging. Vraag om een schriftelijke bevestiging. Voor alle tijdens de wettelijke garantieperiode van 24 maanden gebreken of problemen met de goederen, bestaan er volgende mogelijkheden: repareren of vervangen. Als dit alleen met kosten buiten verhouding mogelijk is, hebben wij de keuze van de latere vervulling. Als de inspanning buiten verhouding zal zijn, kunnen wij de latere vervulling weigeren. Ook als de latere vervulling van ons niet mogelijk is. Uitgesloten van de garantie / garandering is schade veroorzaakt door natuurlijke slijtage, onjuist gebruik en het ontbreken of onjuist onderhoud. Iedere verdere aansprakelijkheid, vooral in verband met eventuele gevolgschades evenals schadeclaims van welke aard ook, met een waarde hoger dan de waarde van het geleverde artikel, zijn uitgesloten. Klachten en meningsverschillen ontheffen niet van de verplichting om te betalen.

5. Orders, offertes and prijzen
Onze aanbiedingen, services en leveringen worden uitsluitend verstrekt op basis van deze algemene voorwaarden. Alle aanbiedingen zijn niet-bindend en zonder verplichting en de eerdere verkoop voor uit de voorraad aangeboden artikelen en de levermogelijkheden blijven voorbehouden. De afbeeldingen, maten, gewichten en eigenschappen van de artikelen in onze catalogus en brochures zijn te goeder trouw en volgens de aangaven van de leverancier of de fabrikant, maar zonder enige verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de beschikbaarheid en nauwkeurigheid. Wijziging van de constructie, de vorm en uitvoering van de fabrikant blijven voorbehouden. Prijzen Alle genoemde prijzen zijn in Euro en omvatten de belasting (BTW), plus verzenkosten en transportverzekering. Bij een verzending buiten de EU zullen geen BTW berekend worden. Wij zijn bemoeid om de prijzen, die in de catalogus genoemd zijn, op een constant niveau te houden, maar wij moeten het recht voorbehouden bij prijsschommelingen van de leveranciers de prijs te berekenen die op de dag van de levering gelding is. Boeken zijn onderworpen aan de wettelijke prijsbinding. Prijs wijzigingen door de uitgever moeten wij onmiddellijk aanpassen en berekenen. Voor drukfouten of typografische fouten in onze catalogus aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid.

6. Levering voorbehoud
Wij leveren zo lang de voorraad strekt. Er bestaat geen recht voor de levering in het geval dat wij niet in staat zijn om dit artikel te verkrijgen. Van onze restanten hebben wij soms alleen een kleine hoeveelheid of zelfs alleen een enkel exemplaar. Omdat onze website niet doorlopend geactualiseerd wordt , kan het gebeuren dat uitverkochte resterende artikelen in onze online shop nog als leverbar verschijnt. Indien een artikel niet beschikbaar is behouden wij ons uitdrukkelijk het recht niet te leveren voor.

7. Betaling, looptijd, verzaking vas betaling
De betaling van de goederen met levering binnen Duitsland kan gebeuren via automatische incasso, rembours, op rekening, vooruitbetaling of creditkaart. Voor internationale leveringen is een betaling via vooruitbetaling of creditkaart mogelijk. SVB behoudt zich het recht voor om bepaalde betaalmethoden uit te sluiten in individuele gevallen. Een betaling door het sturen van contant geld of cheques is niet mogelijk. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele verliezen. Bij betaling op rekening gaat u akkoord met het factuurbedrag binnen 8 dagen na ontvangst van de goederen te betalen. Daarna hebben wij het recht om rente, volgens de wet, te eisen. Een betalingskorting is niet mogelijk. Bij betaling via automatisch incasso gebeurt de afboeking na verzending van de goederen (voor nieuwe klanten tot max. 150 EUR mogelijk). Bij betaling per creditkaart zal de afboeking bij de verzending van de goederen gebeuren. Wij rekenen een toeslag / rembourskosten van 3,50 EUR voor rembours betaling. In het geval dat de automatische incasso niet gehonoreerd word, berekenen wij de daaruit voortvloeiende honoraria en kosten.

8. Compensatie en retentie
De compensatie met tegenvordering is alleen mogelijk als u tegenvordering rechtsgeldig constateert of onbetwist is.

9. Eigendomsvoorbehoud
Tot de volledige betaling blijven de goederen onze eigendom. Rekening-courant / Saldo clausule (zakelijke relatie clausule) De geleverde goederen blijven eigendom van de verkoper tot de volledige betaling evenals tot alle vorderringen van verkoper tegen de koper, als gevolg van de zakelijke relatie, met inbegrip van toekomstige vorderingen die voortvloeien uit de gelijktijdige of opeenvolgende contracten, afgewikkeld zijn. Dit geldt zelfs als sommige of alle vorderingen van de verkoper zijn opgenomen in een lopende rekening en het saldo getrokken en erkend is. Verlengd eigendomsvoorbehoud in het geval van doorverkoop met voorafgaande opdracht clausule De koper is tot doorverkoop van de goederen onder eigendomsvoorbehoud in de juiste gang van zaken alleen dan bevoegd als hij alle vorderingen aan de verkoper (SVB GmbH) afgeeft, die uit de doorverkoop tegen de afnemer of derden ontstaan. Worden goederen onder eigendomsvoorbehoud onverwerkt of na de verwerking of in verbinding met objecten verkocht, die exclusief eigendoom van de koper zijn, dan geeft de koper alle uit de doorverkoop onstaande vorderingen volledig aan de verkoper af. Als goederen onder eigendomsvoorbehoud van de koper na verwerking / verbinding samen met goederen die niet eigendom van der verkoper zijn, dan geeft de koper, alle uit de doorverkoop ontstaande vorderingen af, in volledige hoogte van de waarde van de goederen onder eigendomsvoorbehoud met alle bijkomende rechten en voorrang op de rest. De koper ist ook na aftreden tot invordering van deze vorderingen gemachtigd. De bevoegdheid van de verkoper tot intrekking van de vorderingen blijft onaangetast, maar de verkoper is verplicht, de vorderingen niet te heffen zolang de koper op correcte wijze betaald en alle andere verplichtingen nakomt. De verkoper mag verlangen dat de koper de afgetreden vorderingen en hun debiteuren aangeeft, alle informatie die voor de intrekking nodig zijn aangeeft, de relevante documenten overhandigd en de schuldenaar van het aftreden in kennis zet. Verlengd eigendomsvoorbehoud met verwerking clausule Enkele bewerking of verwerking van de goederen onder eigendomsvoorbehoud verricht de koper voor de verkoper, zonder enige verplichtingen voor de verkoper. Bij het verwerken, verbinden, vermengen van de goederen onder eigendomsvoorbehoud met andere, niet tot de verkoper behorende goederen, staat de verkoper het daarbij ontstaande mede-eigendomsrecht aan het nieuwe product toe, in verhouding van de waarde van de goederen onder eigendomsvoorbehoud tot de overige goederen op het tijdstip van der verwerking, verbinding of vermenging. Indien de koper het uitsluitende eigendom van de nieuwe goederen verkrijgt, dan komen de partijen overeen dat de koper de verkoper in relatie tot de waarde van de verwerkte, verbonden of vermengde goederen onder eigendomsvoorbehoud mede-eigendomsrecht aan het nieuwe product toestaat en dit zonder kosten voor de verkoper bewaard.

10. Plaats van jurisdictie
Voor bedrijven of ondernemers in de zin van § 14 BGB nieuwe versie (Duits Burgerlijk Wetboek) de plaats van jurisdictie en de plaats van uitvoering is voor beide partijen Bremen.

11. Gegevensbescherming
Wij verwerken persoonlijke gegevens ter afwikkeling van de order en geven de informatie, die voor dit doel noodzakelijk is, c.q. aan de dienstverlener door. Voor het doel van de eigen Voor de toepassing van het eigen credit check vragen wij c.q. informatie over de solventie bij de Verband der Vereine Creditreform e.V., Hellersbergstraße 12, D-41460 Neuss (Credit Reform Unions) en bij de SCHUFA, 65203 Wiesbaden af. Adresgegevens op de lijst gebruiken en overbrengen wij c.q. voor marketing doeleinden. U kunt natuurlijk ook altijd weerwoord geven tegen het gebruik van uw gegevens voor marketing doeleinden. Neem hiervoor, voor verder informatie of als u geen reclame van ons meer wenst contact op met onze gegevensbescherming vertegenwoordiger doordat u ons een bericht stuurt. Alle gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving betreffende gegevensbescherming. Voor alle leveringen en diensten zijn uitsluitend deze algemene voorwaarden geldig. Aanvullend zijn tevens die bij de producten ingesloten licentievoorwaarden van de fabrikant geldig. Alle productnamen en logo's zijn eigendom van elf fabrikant. Productafbeeldingen zijn voorbeeldige illustraties en kunnen van de geleverde producten afwijken. Teflon® is een geregistreerd handelsmerk van DuPont.

12. Rechtsgeldigheid
In het geval dat een of ander deel van deze voorwaarden en lever bepalingen gedeeltelijk of geheel ongeldig is, dan geldt de veronderstelde wil en de andere benoemde voorwaarden en lever bepalingen worden hierdoor niet beïnvloed.

13. Disclaimer
Onze aansprakelijkheid over de voorgenoemde lever en verkoop bepalingen bovenuit wordt uitsluitend beheerst door de gemaakte afspraken in de vorige paragrafen. Alle ginds niet expliciet toegestaan claims - ook schadeclaims -, eender om welke wettelijke reden, ook in strijd met contractuele verplichtingen, precontractuele verplichtingen en onrechtmatige acties zijn uitgesloten. Dit is niet van toepassing, voor zover in het geval van opzet of van grove nalatigheid of op grond van wettelijke bepalingen dwingend aansprakelijkheid verplicht is. Met het verschijnen van nieuwe prijslijsten en catalogi verliezen alle oude documenten hun geldigheid.

14. Disclaimer voor externe links
De bedrijf SVB Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH geeft op de hompage internet links naar andere sites in het internet. Voor al deze links geldt: SVB Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH verklaart uitdrukkelijk dat zij geen invloed op de design en de inhoud van de gelinkte sites heeft. Wij distantiëren ons van alle inhoud van alle gelinkte sites van derden op www.svb.de en maken ons deze inhoud niet eigen. Deze verklaring geldt voor alle links en alle inhoud van de sites waarnaar deze links leiden.

15. Toepasselijk recht
Deze overeenkomst tussen de partijen (SVB GmbH en de kopers) wordt beheerst door het Duitse recht en is onderworpen aan de exclusieve bevoegdheid van de Duitse rechtbanken. De toepassing van de UN overeenkomst over contracten over de internationale koop van goederen van 11.04.1988 is uitgesloten. Met het verschijnen van nieuwe prijslijsten en catalogi verliezen alle oude documenten hun geldigheid. Op de met de SVB GmbH gesloten koopovereenkomst is het Duitse recht van toepassing. De toepassing van het Weens Koopverdrach is uitgesloten.

16. Bedrijfsinformatie
SVB-Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH
Gelsenkirchener Str. 25-27
28199 Bremen
Germany
Telefoon +49 421 - 57290-0
Fax +49 421 - 57290-40
E-mail: info@svb.de
Managing Director: Thomas Stamann
Handelsregister: AG Bremen HRB 18253
BTW nummer DE 812591201
WEEE-Reg.-Nr. DE 64170317

Bremen, januari 2010