FEUERHAND

In 1902 richtte Hermann Nier, oorspronkelijk afkomstig uit het Ertsgebergte in Saksen, zijn eigen orkaanlantaarnfabriek "Hermann Nier Feuerhandwerk" op en registreerde in datzelfde jaar een patent voor de productie van lantaarns door middel van vouw- en stempeltechnieken met dompelen. In 1914 werd het handelsmerk "Feuerhand" het officiële handelsmerk voor alle producten van Nier en in 1933 begon de productie van de legendarische "Made in Germany" kleine orkaanlantaarns - de Baby-serie - met brandwerend borosilicaatglas (JENAer Glas) van de firma Schott uit Jena. Meer informatie over FEUERHAND...

Feuerhand kerosinelantaarns

- Een fabriek van traditie

Na de Tweede Wereldoorlog werd de familie Nier onteigend en vluchtte naar het Westen. De merknaam Feuerhand bleef echter bestaan en de productie begon weer in 1949 in Hohenlockstedt, Sleeswijk-Holstein. De Baby Special 276 petrolium lantaarn werd al snel een cultmodel. Bij de SVB is hij verkrijgbaar in gegalvaniseerd rood en blauw. Het wordt nog steeds geproduceerd in Hohenlockstedt en draagt met trots de titel "Made in Germany". Feuerhand maakt sinds de herfst van 2014 deel uit van de Petromax Group.

Petroleumlantaarns van Feuerhand zijn vandaag de dag nog steeds een teken van kwaliteit en zijn erg populair in scheepstoepassingen, omdat veel alternatieven eenvoudigweg niet in aanmerking komen vanwege de omstandigheden aan boord. Petroleumlantaarns van Feuerhand zijn uiterst betrouwbaar, robuust, gaan lang mee en zijn zeer betaalbaar, niet alleen door onze ervaring maar ook door die van onze klanten.

De voordelen van een goede petroleumlamp komen het duidelijkst naar voren wanneer er een onverwachte stroomstoring is, uw zaklamp zonder stroom is komen te zitten of thuis is achtergelaten, of zelfs gewoon in het dagelijks gebruik aan boord om meer kunstmatige lichtbronnen tot een minimum te beperken. De optische sfeer die een handlantaarn creëert, is voor veel van onze klanten nog steeds een reden om Feuerhand-producten te kopen.