ISITEEK

Synthetisch teakdek van ISITEEK ziet er net zo uit als een echt teakdek. Isiteek is gemaakt van composietmaterialen en is 100% recyclebaar. Isiteek-terrassen hebben een antisliplaag die de beste grip biedt in zowel droge als natte omstandigheden. Meer informatie over ISITEEK... Ga naar video...
Filter terug
Hoofdcategorie
Beoordelingen
Prijsklasse
Beschikbaarheid
 
Catagorie
Alle filters

Isiteek-dekbekleding

- Het synthetische doe-het-zelfalternatief voor een teakdek - Isiteek biedt vele voordelen ten opzichte van een klassiek teakdek.

Isiteek biedt veel voordelen ten opzichte van een klassiek teakdek. Dit teak-alternatief is gemaakt van composietmaterialen en er hoeft geen enkele boom voor gekapt te worden. Het materiaal is 100% recyclebaar. Bovendien laat Isiteek geen gaten achter op je terras en is het heel gemakkelijk schoon te maken. Het antislipoppervlak van Isiteek biedt perfecte grip, zelfs als het nat is. Isiteek is vlekbestendig, zelfs hardnekkige vlekken zoals olie, benzine, rode wijn, visbloed enz. kunnen gemakkelijk worden verwijderd met water en zeep. In tegenstelling tot een echt teakdek is Isiteek UV-bestendig en zal het na verloop van tijd niet vergrijzen of verkleuren. Nog een voordeel: het materiaal vermindert het geluid. Isiteek geeft een materiaalgarantie van 3 jaar.

Isiteek snijden en aanbrengen

Om Isiteek te snijden en aan te brengen heb je een metalen liniaal, een scherp mes, wat gewichten, schilderstape, een passer, lijm, een patroonpistool en een werkbank met een rechte rand nodig.

Isiteek uitpakken en voorbereiden

Zorg er bij het uitpakken van Isiteek voor dat de werktemperatuur hoger is dan 20° C. Hierdoor is Isiteek gemakkelijker te verwerken. Voor het beste resultaat rol je Isiteek andersom op, zodat de bovenkant aan de buitenkant zit. Laat het op deze manier opgerold of met afgeknipte lengtes minstens 24 uur in een warme kamer liggen voor gebruik.

Isiteek knippen

Maak eerst een papieren sjabloon, knip dan de individuele stroken iets langer dan het sjabloon en leg ze erop. Als je meerdere vlakken wilt maken waartussen de voegen een lijn moeten vormen, maak deze vlakken dan zoveel mogelijk uit één stuk en snijd ze vervolgens op ongeveer dezelfde grootte als elk sjabloon.

Isiteek stroken verlijmen

Plaats de eerste Isiteek strook tegen een rechte rand en gebruik een gewicht om het op zijn plaats te houden. Snijd het uiteinde van de Stelmax Tube onder een lichte hoek af. Knijp voorzichtig in de buis om een egale laag Stelmax aan te brengen in de groef van de verbinding. Plaats een nieuwe Isiteek-strip naast de eerste en druk deze er gelijkmatig tegenaan. Zorg ervoor dat beide stroken goed verlijmd zijn. Gebruik afplaktape om de stroken bij elkaar te houden en verschillende gewichten om de panelen waterpas te houden. Blijf ondertussen controleren of de stroken nog steeds recht zijn en niet verbogen zijn wanneer je nieuwe stroken toevoegt. Dit kan gebeuren als er te veel druk wordt uitgeoefend op één gebied.

Overtollige lijm verwijderen

Als je de juiste hoeveelheid lijm hebt gebruikt, zal er een klein beetje lijm tussen de stroken uitkomen. Laat de lijm ongeveer 15 minuten drogen en gebruik dan een scherp mes om overtollige lijm af te schaven. Resterende lijm kun je verwijderen met schuurpapier korrel 40-60. Schuur altijd langs de voegen. Schuur altijd langs de voegen. Voor moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld aan de randen van de panelen, kun je gewoon een klein stukje opgerold schuurpapier gebruiken.

Afwerking van het Isiteek paneel zonder randen

Het afgewerkte gelijmde paneel kan na 15-20 minuten worden verplaatst als het werk wordt uitgevoerd bij temperaturen boven 20°C. Bij koudere temperaturen tussen 16 en 18 graden moet u minstens een uur wachten. Als je niet wilt dat het paneel zijkanten heeft, leg dan de mal op het paneel en markeer de afmetingen rondom op het paneel. Gebruik vervolgens een scherp mes om het paneel in de exacte vorm te snijden. Snijd iets buiten de lijn en verwijder de resterende mm met een schuurblokje. Draai het paneel om en schuur de achterkant met schuurpapier korrel 40. Je kunt nu de dekbekleding leggen.