JONBUOY

JONBUOY is een merk van OCEAN SAFETY, de Britse specialisten in veiligheid op zee. JONBUOY reddingsmodules zijn gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen en bevatten de nieuwste technologie. Ze zijn eenvoudig aan boord te installeren en hebben een duurzaam, modern ontwerp. JONBUOY veiligheidsuitrusting kopen? Bij SVB hebben we een assortiment reddingsmiddelen zoals de innovatieve JONBUOY RECOVERY MODULE MK5 GLO-LITE Marker Buoy. Meer informatie over JONBUOY...

Wie zijn JONBUOY?

Man overboord! Dat is het laatste wat een zeeman wil roepen of horen op zee. In geval van nood moeten de schipper en de bemanning weten wat ze moeten doen en het is van vitaal belang dat ze de best mogelijke reddings- en bergingsmiddelen aan boord hebben. Dit is waar JONBUOY om de hoek komt kijken. Het Britse bedrijf van OCEAN SAFETY is gespecialiseerd in het redden en bergen van slachtoffers op zee.

Op basis van jarenlange ervaring, voortdurend onderzoek en feedback van klanten hebben ze de JONBUOY RECOVERY MODULE, de JONBUOY MK5, ontwikkeld. De grootste uitdaging in het geval van een MOB (een man overboord scenario) is niet alleen het lokaliseren van het slachtoffer via een markeerboei, maar ook het terugvinden en veilig aan boord krijgen. Elke seconde telt in een noodsituatie, vooral als het slachtoffer gewond is. Als je te lang in het water blijft, riskeer je onderkoeling, afnemende kracht en verdrinking. Om dit te voorkomen heeft JONBUOY de best mogelijke reddings- en herstelmodule voor recreatieboten ontwikkeld - de JONBUOY Recovery Module. Het systeem voldoet aan de World Sailing Offshore Special Regulations en wordt ook aanbevolen aan deelnemers aan de jaarlijkse Atlantic Rally for Cruisers (ARC).

De kern van alle OCEAN SAFETY JONBUOY producten is het doel om het redden van een slachtoffer uit het water gemakkelijker te maken en de veiligste oplossing te bieden, zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden. "We innoveren voortdurend om ervoor te zorgen dat we de beste veiligheidsopties op de markt bieden", zegt algemeen directeur Alistair Hackett van OCEAN SAFETY.

SVB heeft de innovatieve JONBUOY RECOVERY MODULE MK5 GLO-LITE in een witte container en de JONBUOY RECOVERY MODULE MK5 GLO-LITE in een zwarte container voor gevaarlijke man-over-boord manoeuvres op voorraad.

Waarom JONBUOY?

De JONBUOY Recovery Module JONBUOY MK5 is een 3-in-1 reddingsoplossing. Het combineert een markeringsboei, reddingsgordel en rescue sling in één. Het vinden en veilig stellen van een MOB in ruwe zee is al moeilijk genoeg, maar ze weer aan boord krijgen vormt nog een extra uitdaging. Dit wordt nog verergerd door hoge golven, verwondingen en de afnemende kracht van het slachtoffer door onderkoeling.

De reddingsuitrusting van JONBUOY, zoals de RECOVERY MODULE rescue danbuoy, is speciaal ontworpen om het overboord slaan te vergemakkelijken en tegelijkertijd de zichtbaarheid en het drijfvermogen van het slachtoffer te vergroten. Het risico op onderkoeling is kleiner omdat het slachtoffer zichzelf uit het water op de module kan trekken.

In een MOB noodsituatie wordt de reddingsmodule, die in een slanke container op de achtersteven van de boot is gemonteerd, in het water gelaten. De module wordt binnen enkele seconden opgeblazen, zodat het slachtoffer het kleine platform kan bereiken en aan boord kan gaan via het lage vrijboord. De fluorescerende gele reddingsmodule is gemaakt van zeer reflecterend high-vis polyester en heeft een hoog gemonteerde rode vlag, die zorgt voor maximale zichtbaarheid, zelfs in zware weersomstandigheden. Een helder zwaailicht maakt het ook 's nachts gemakkelijker om de module te vinden. De grote ballastzak en het extra kielgewicht zorgen voor meer stabiliteit en minder drift. De JONBUOY MK5 is ook voorzien van een bevestigingspunt voor een optionele AIS, een werplijn van vijf meter en een hefinrichting voor het redden van het slachtoffer. Een reserve val, spinnaker of genua samen met een handige billy regeling kan worden gebruikt om de MOB samen met de reddingsmodule aan boord te hijsen - zelfs door slechts één persoon. Dit is vooral belangrijk bij kleine bemanningen.

Na gebruik kan de reddingsmodule opnieuw worden ingepakt en kan de CO₂-patroon worden vervangen, klaar voor gebruik in geval van een MOB!

Gerelateerde categorieën: Producten van OCEAN SAFETY

Op zoek naar de nodige uitrusting voor meer veiligheid aan boord? OCEAN SAFETY, het overkoepelende merk van JONBUOY, met 20 jaar ervaring in de pleziervaart, wordt beschouwd als een van de meest gerenommeerde experts in veiligheid op zee - wereldwijd! Hun deskundige team doet er alles aan om u veilig op het water te houden en vertegenwoordigt een aantal van 's werelds toonaangevende veiligheids- en overlevingsmerken. Hieronder vallen bijvoorbeeld producten van merken als ECHOMAX, marifoons, AIS-apparaten en SSB-radio's van ICOM, evenals elektronische signaallampen van OCEAN SIGNAL.