LIFOS

LIFOS brengt de energierevolutie naar je toe aan boord om eindelijk een einde te maken aan energieschaarste onderweg. Dankzij de nieuwste lithiumtechnologie heb je ongeveer twee keer zoveel energie als een klassieke scheepsaccu van vergelijkbare grootte bij een veel lager gewicht. LIFOS producten kopen? Bij SVB kan je kiezen uit LIFOS batterijen zoals onze 105ah vrijetijdsbatterij of 200 ah vrijetijdsbatterij. Meer informatie over LIFOS...
Filter terug
Hoofdcategorie
Beoordelingen
Prijsklasse
Beschikbaarheid
 
Catagorie
Alle filters

Wie is LIFOS?

LIFOS Advanced Battery Technology uit Telfort in Engeland is een jong, innovatief merk en staat voor duurzaam energiebeheer aan boord. De fabrikant heeft zich gespecialiseerd in het creëren van innovatieve energieoplossingen om veilige, betrouwbare energie te leveren voor een reeks toepassingen, vooral in veeleisende omstandigheden.

Dit maakt LIFOS accu's ideaal voor gebruik op boten, waar vaak geen ruimte is voor grote accusystemen en ongelijkmatige laad- en ontlaadcycli betekenen dat conventionele accu's snel tot over hun grenzen worden gedreven.

Waarom LIFOS lithium-accu's?

Lithium-polymeer accu's hebben een aantal voordelen, vooral aan boord. LIFOS heeft zijn eigen innovaties toegevoegd om bijzonder sterke, lichte accu's te maken voor maritiem gebruik. De volgende keer dat u uw accu's op uw boot moet vervangen, moet u deze modernere technologie serieus overwegen. In tegenstelling tot klassieke loodzuur- of gelaccu's zijn LIFOS-accu's namelijk voorzien van intelligent energiebeheer, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangesloten op bestaande laders voor AGM- en gelaccu's die een eindlaadspanning van 14,8 volt mogelijk maken. Daardoor kan de batterij in een handomdraai op elke boot worden geïnstalleerd.

Ook de montagemogelijkheden zijn uiterst flexibel, omdat LIFOS accu's onder elke hoek werken. En omdat er geen gassen, zuren of schadelijke stoffen ontsnappen, kunnen ze veilig worden geïnstalleerd, zelfs onder kooien en in ongeventileerde ruimtes aan boord. Lithium is ook het lichtste bekende metaal op aarde. Dankzij de hoge energiedichtheid van een lithium-polymeerbatterij zijn ze aanzienlijk lichter en hebben ze een grotere capaciteit dan vergelijkbare oudere batterijsystemen van hetzelfde formaat.

LIFOS lithiumbatterijen zijn ook veel efficiënter. In traditionele batterijsystemen daalt de spanning bij ontlading van ongeveer 50 procent van de batterijcapaciteit zodanig dat normale 12-voltapparaten niet de stroom krijgen die ze nodig hebben. Dit betekent dat de helft van de acculading verloren gaat. Lithiumbatterijen daarentegen kunnen tot 80 procent van de opgeslagen energie vrijgeven voordat de spanning daalt. LIFOS batterijen hebben ook een bluetooth-interface om dit te voorkomen. Je hoeft alleen maar een smartphone aan te sluiten en je kunt de verbruiks- en oplaadstatusgegevens bekijken. Als je batterijen steeds meer leeg raken, verschijnt er een bijbehorende melding die de gebruiker vraagt om op te laden voordat de stroom uitvalt. Dit kan in zeer korte tijd gebeuren dankzij de hoge laadstromen. Eventuele krachtige dynamo's of windgeneratoren worden zo maximaal benut. Accubewakingssystemen bieden extra zekerheid, vooral aan boord van uw boot, waar laad- en ontlaadcycli zelden volledig zijn.

Intelligent energiebeheer geeft uw accu's ook een veel langere levensduur. LIFOS lithiumbatterijen gaan ongeveer zes keer langer mee dan oudere batterijtechnologieën. Alleen daarom al zijn ze de hogere prijs zeker waard. De kosten per laadcyclus worden toegeschreven aan ongeveer 60 procent minder verbruik, wat ook beter is voor het milieu en uw portemonnee. En groen is zeker belangrijk voor LIFOS, wat duidelijk te zien is aan hun eigen recyclingconcept.

Maar dat is nog niet alles. Eenmaal geïnstalleerd zijn de LIFOS producten ook bijna onderhoudsvrij. In de winterstalling kunnen ze temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen en zelfs benedendeks in de tropen werken ze probleemloos tot 60 graden Celsius. Alleen de elektronica moet elke 7,5 jaar worden gecontroleerd. Als u dus besluit om LIFOS-batterijen te kopen en te gebruiken op uw boot, bespaart u zowel kosten als moeite gedurende de levensduur van uw batterijen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: De juiste bootaccu, zonnetechnologie aan boord en meer

Met LIFOS lithium-accu's aan boord bent u al een heel eind op weg naar een geavanceerd energievoorzieningssysteem. Om echt zelfvoorzienend te zijn, moet de energie echter ook worden opgewekt. Nuttige informatie over zonne-energietechnologie vindt u in onze rubriek Zonne-energie voor boten. Andere mogelijke energiebronnen aan boord zijn dynamo's & generatoren. U vindt in ons assortiment ook alle accessoires die nodig zijn voor het aansluiten van bootaccu's.