NUTEAK

NUTEAK synthetisch teakhout heeft dezelfde warme charme als echt teakhout - voor een onklopbare prijs. Dankzij innovatief onderzoek is NUTEAK extreem robuust, weerbestendig, gemakkelijk te onderhouden en antislip. NUTEAK synthetisch teakdek, een topproduct uit de VS, wordt al gebruikt op cruiseschepen en luxe jachten en zal ook uw jachtvloer verbeteren en verfraaien. Wilt u NUTEAK bootdekken kopen? SVB heeft een brede selectie van synthetische teakplanken om u te helpen uw ideeën voor bootvloeren te realiseren. Meer informatie over NUTEAK... Ga naar video...
Filter terug
Hoofdcategorie
Beoordelingen
Prijsklasse
Beschikbaarheid
 
Catagorie
Alle filters

Wie en wat is NUTEAK?

NUTEAK ziet eruit en voelt aan als echt teak, maar is gebaseerd op een synthetisch materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor boten en jachten. Visueel is dit teakdek voor boten de meest authentieke natuurlijke teaklook die verkrijgbaar is, en het is moeilijk om het verschil te zien!

NUTEAK is een product van ICA Group. Opgericht in 1986 in Montreal, een familiebedrijf van enthousiaste zeilers dat nu opereert vanuit Florida. Met een passie voor zeilen hebben de mensen van NUTEAK (ook bekend als NU TEAK) meerdere jaren geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om voorop te blijven lopen op het gebied van PVC-extrusietechnologie en het beste te creëren dat synthetisch teak te bieden heeft, evenals andere producten voor de scheepvaartindustrie. Het doel was om een synthetische dekbekleding te ontwikkelen die op geen enkele manier onderdoet voor echt teak en toch kosteneffectief blijft voor booteigenaren, niet alleen in termen van aanschafkosten maar ook in termen van onderhoud en verzorging.

Het doel van NUTEAK is om het beste synthetische teak te ontwikkelen, d.w.z. de beste PVC-bootvloer met teak-look, tegen een onverslaanbare prijs. Innovatie hoeft niet duur te zijn.

Hun trouwe klanten, die al marktleider zijn in de VS, zijn rederijen met cruiseschepen en eigenaren van luxe jachten. NUTEAK is ook gebruikt in het VIP-gedeelte van het Hard Rock Miami stadion en zelfs als vloerbedekking in een helikopter.

De synthetische terrasvloeren van NUTEAK combineren alle voordelen van een modern product met de klassieke esthetische uitstraling van een teakvloer. Daarom is NUTEAK het perfecte kunststof alternatief voor traditioneel teak. NUTEAK is eenvoudig te installeren, gemakkelijk schoon te maken en vereist minder onderhoud dan echt teak. NUTEAK is ook extreem slipvast, of het nu nat of droog is. Het vervaagt niet en heeft een zeer lange levensduur. Het synthetische teak is ook van nature schimmelwerend, wat betekent dat uw NUTEAK PVC bootdek beschermd is tegen schimmelaantasting en sporen, en geen vuil of stof absorbeert, wat het onderhoud zo eenvoudig maakt.

Waarom NUTEAK bootdek in plaats van echt teak?

Een teak bootdek staat als geen ander materiaal voor maritieme charme. Het straalt warmte en stijl uit. Maar echt teak heeft ook nadelen. Aan de ene kant is er de voortdurende discussie over het kappen van het kostbare en zeldzame hout, en aan de andere kant de vraag hoe je het moet verzorgen. Teakhout is gevoelig, heeft veel zorg en aandacht nodig, wat tijd en geld kost. Echt hout en houtlaminaat zijn zeer gevoelig voor de effecten van zon en zout in het bijzonder. Niet goed voor gebruik op volle zee. Bij onvoldoende onderhoud heeft teak veel te lijden. Het zal afschilferen, vervagen en afbladderen. Geen prettig gezicht.

NUTEAK is anders. De fabrikant belooft het meest geavanceerde synthetische teakprofiel dat op de wereldmarkt verkrijgbaar is. En het is niet eens duur. NUTEAK is goedkoper in aanschaf dan een conventioneel teakdek en goedkoper in onderhoud. Jaren van ontwikkeling door de PVC-experts hebben geresulteerd in een materiaal dat bestand is tegen de ontberingen van het zeemilieu. NUTEAK is volledig weer- en UV-bestendig, verkleurt niet en heeft een speciale oppervlaktestructuur waardoor het extreem slipvast is, zelfs als het nat is.

De composiet bootdekken zijn geschikt voor alle soorten sportboten, van kleine cruisers tot luxe megajachten, zeil- of motorboten, monohulls of dubbele rompen, voor cruisen of racen. NUTEAK is niet alleen extreem duurzaam, het is ook aanzienlijk lichter dan conventioneel teak.

Synthetisch teak, ook bekend als plastic teak, heeft ook verschillende voordelen ten opzichte van hout. Ten eerste is het veel gemakkelijker te installeren en te onderhouden. Als het eenmaal geïnstalleerd is, kost het veel minder tijd en moeite om het te onderhouden dan conventioneel teak. Dit komt door de speciale structuur, die niet alleen beschermt tegen schimmelaantasting, sporen en schimmel, maar ook voorkomt dat vuil- en stofdeeltjes zich in het materiaal nestelen. Tegelijkertijd kan NUTEAK worden gereinigd met een hogedrukreiniger zonder schade aan te richten. Twee tot drie hogedrukreinigingen per jaar volstaan om NUTEAK er even fris en nieuw te laten uitzien als op de dag dat het werd gemaakt. En dat allemaal zonder zweterig schuren, sealen en lakken. Dit maakt NUTEAK veel duurzamer dan echt hout. De fabrikant geeft zijn woord - en een garantie van 20 jaar. Dit maakt NUTEAK jachtterrasdelen tot een goede en voordelige keuze voor je terras.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Dekbedekkingen en coatings, Teak en alternatieven

Bent u op zoek naar een nieuw synthetisch teakdek voor uw boot? Ontdek dan meer over andere opwindende producten in onze sectie Dekbedekkingen en Coatings. Vind wat u zoekt, of het nu NUTEAK synthetische teakdekken zijn of een effectief antislip bootdekmateriaal.