OMNIA

De OMNIA SWEDEN fornuisoven verandert zelfs het kleinste voorraadkamertje in een capabele keuken. De slimme Zweedse oven maakt gebruik van je bestaande kookplaat, is extreem licht, bespaart energie en is eenvoudig te gebruiken. Geen wonder dat dit veelzijdige fornuis een cultstatus heeft bereikt onder kampeerders en zeilers. Wil je een OMNIA kopen? SVB heeft de populaire draagbare oven en bijpassende OMNIA-accessoires op voorraad. Meer informatie over OMNIA...
Filter terug
Hoofdcategorie
Beoordelingen
Prijsklasse
Beschikbaarheid
 
Catagorie
Alle filters

Wie is OMNIA SWEDEN?

Zonder twijfel heeft OMNIASWEDEN, kortweg OMNIA, een soort cultstatus in de kampeer- en bootsector. De kleine fornuisoven inspireert al tientallen jaren zeilers, kampeerders en buitensporters en brengt een vleugje luxe in het minimalistische leven. Vers gebakken brood in de ochtend, warme cake bij de koffie en pizza vers uit de oven in de avond, de OMNI oven doet het allemaal. De campingfornuisoven met opvallende rode deksel heeft geschiedenis geschreven. Maar wanneer de slimme oven precies is ontwikkeld, is een beetje een mysterie.

Wat wel bekend is, is dat de OMNIA-oven en accessoires sinds 2006 worden geproduceerd en verkocht door Koala Marketing Company uit Malmö, Zweden. Niemand weet precies wanneer de Omnia voor het eerst het daglicht zag. En er zijn een paar verschillende legendes over hoe het idee werd bedacht en gerealiseerd die teruggaan tot de jaren 1940, en waarschijnlijk zelfs eerder. De OMNIA is niet alleen populair in zijn Scandinavische thuisland, het inspireert mensen met een passie voor koken op reizen over de hele wereld. Dit is te danken aan het eenvoudige maar intelligente ontwerp, dat de afgelopen decennia weinig is veranderd. Pas in de jaren 1970 vergrootte de toenmalige fabrikant Optimus de Omnia-pan met 25% en veranderde het deksel van blauw in het nu bekende rood.

Wat is een OMNIA-oven?

OMNIA SWEDEN belooft maximaal bakplezier in minimalistische omstandigheden. Met een gewicht van slechts 500 gram kan deze draagbare lichtgewicht gemakkelijk concurreren met zijn zwaargewicht rivalen bij het maken van heerlijke lekkernijen om op te eten. Dit is te danken aan een product dat even eenvoudig als robuust is.

De OMNIA-oven heeft drie delen die samenwerken om warmte van boven en onder te leveren. Het onderste deel van de OMNIA is een komvormige roestvrijstalen basis met een gat in het midden. De ronde OMNIA Pan, een speciaal ontworpen ronde bak, ook met een gat in het midden, wordt boven de basis geplaatst. Hierdoor ontstaat een dubbele bodem en een ruimte die zich vult met hete lucht, waardoor warmte rond de bodem van de Omnia Pan ontstaat. De hete lucht stijgt op door de gaten in de bodem en de Omnia Pan, raakt het deksel en zorgt zo voor warmte vanaf de bovenkant. Er zitten ook ventilatiegaten in het deksel. Op uw plaatsen, klaar, bakken!

De OMNIA-oven, die wordt geleverd in een praktische draagtas, kan zelfs in de kleinste ruimtes worden gebruikt en is daarom bijzonder geschikt voor boten en jachten waar geen oven is geïnstalleerd. Het bijzondere aan de OMNIA is dat de campingoven niet alleen gebruikt kan worden op alle open vuur, d.w.z. op gas-, petroleum- of spiritusfornuizen, maar ook op andere warmtebronnen, zoals barbecues of kleine kampvuurtjes. De enige uitzondering zijn inductiekookplaten, waar de OMNIA niet zal werken. Let er bij keramische kookplaten op dat u de versie met de roestvrijstalen voet kiest. De geëmailleerde zwarte basis kan krassen veroorzaken op keramische kookplaten.

Omdat de OMNIA, zoals veel kampeerartikelen, gemaakt is van aluminium, is hij niet alleen extreem licht, maar heeft hij ook heel weinig energie nodig om zijn volledige capaciteiten te ontplooien. Snel koken en bakken is gegarandeerd. Bovendien kan de oven snel en gemakkelijk worden gereinigd.

Er is een brede waaier aan accessoires beschikbaar om met je OMNIA te gebruiken en het koken ermee nog aangenamer te maken. De OMNIA-accessoires variëren van een praktische en eenvoudige siliconen vorm, een speciale muffinring, de bijpassende OMNIA-thermometer, een grote aluminium bakvorm, een ovenrek tot een bamboe onderzetter en een hardschalige koffer voor maximale bescherming tijdens het reizen.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in: Koken op de camping & Koken aan boord

Wil je je voorraadkast opleuken? Vind alles wat je nodig hebt voor de perfecte keuken aan boord in onze categorie Fornuizen, kookplaten en barbecues voor boten. Heb je een bijpassend accessoire nodig voor de beste kookervaring? Bekijk dan onze Accessoires voor Fornuizen en Kooktoestellen. Vind handige items zoals toasthouders, bakvormen en rekjes, maar ook reserveonderdelen voor je fornuis en oven. De beste kombuis heeft naast een fornuis en oven ook de juiste koelkast nodig. Niets smaakt immers beter dan verse ingrediënten. Vind wat je nodig hebt in onze categorie Koelkasten & Koeleenheden.