SIEMENS

Oorspronkelijk opgericht in 1847 door de grondlegger van de moderne elektrotechniek, Werner Siemens, en meester-precisiewerktuigkundige Johann-Georg Halske als Telegraphen Bau-Anstalt in Berlijn, is het daaruit voortgekomen SIEMENS AG vandaag de dag een technologiegroep met bijna 400.000 werknemers en 125 vestigingen in Duitsland. Het is een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van elektrotechniek en elektronica. Meer informatie over SIEMENS...

Nooit eerder gezien!

- Een nieuw niveau in kabelbescherming en brandpreventie - Bescherming voor kabels, bedieners en tegen brand in een 230 V walstroomaggregaat.

Bescherming voor kabels, operators en tegen brand in een 230 V walaansluiting. Deze unit biedt totale bescherming in geval van reststroom, kortsluiting en overbelasting, maar ook vlambogen die kunnen ontstaan in 230V-installaties met losse klemmen/stekkerverbindingen, kabelbreuken of isolatieschade, of met defecte aansluitleidingen.
Gewone installaties met aardlekschakelaars en aardlekschakelaars kunnen mogelijke vlambogen in defecte elektrische apparatuur niet detecteren en het is statistisch bewezen dat vlambogen in elektrische systemen tot de meest voorkomende oorzaken van brand behoren.

Als je aan boord van je boot of caravan slaapt en tegelijkertijd opladers, ventilatorkachels of koelapparaten gebruikt, moet je deze innovatieve en compacte walaansluiting gebruiken voor een all-round veilige AC-voeding en om mogelijke brand door elektrische apparatuur in het AC-netwerk aan boord te voorkomen!

Veel ervaren elektriciens in ons klantenbestand zweren al bij deze innovatie. Frank S. heeft het volgende te zeggen over de walaansluitingseenheid met AFDD:

"Gefeliciteerd, jullie zijn de eersten die deze slimme brandbeveiligingstechnologie voor boten aanbieden!

Ik ken deze relatief nieuwe brandbeveiligingsschakelaars uit de elektrotechnische installatiebranche heel goed. Een innovatie voor elektriciens.
De apparaten controleren afzonderlijk gezekerde 230V-circuits op onbedoelde elektrische onderbrekingen, bijvoorbeeld door draadbreuk, geplette draden of losse klemverbindingen of defecte apparaatschakelaars. Het kan zelfs "sissende" stopcontactverdelers detecteren en in het geval van een gevaarlijke lichtboogfout zal het uitschakelen voordat er brand uitbreekt.
Waarom hier zo weinig over gezegd wordt, is mij een raadsel. Als alternatief voor vaste installatie op een boot kan de technologie ook worden geïnstalleerd in een mobiele stekkeradapterbehuizing tussen de walaansluiting en de stekker van de stroomvoorziening aan boord.
"

Lees meer over de veiligheidsvoordelen voor u en overweeg de aanschaf van een innovatieve walaansluiting die levens redt. Onze experts beantwoorden ook graag al je vragen per telefoon of e-mail naar info@svb.de.