SILENT WIND

SILENTWIND begon met de ontwikkeling van geluidsgeoptimaliseerde rotorbladen, die op de markt werden gebracht als vervangende rotorbladen voor bestaande kleine windturbines. De stille, met de hand gelamineerde rotorbladen van 100% koolstofvezels waren een groot succes; daarom werd in 2010 besloten om een eigen windgenerator te ontwikkelen. De complete windturbine met generator, hybride bootlaadregelaar en de kenmerkende blauwe "fluistervleugels" is sinds 2012 verkrijgbaar onder de merknaam SILENTWIND. SILENTWIND is een Duits familiebedrijf gevestigd in Guimarães, in het noorden van Portugal, met een wereldwijd distributienetwerk. Meer informatie over SILENT WIND...

Hernieuwbare energie aan boord

- Hoe werkt de SILENT WIND generator? -

De generator, ontwikkeld door zeilers voor zeilers, levert bijzonder hoge prestaties, zelfs bij lage windsnelheden en is geschikt voor alle klimaatzones. Stabiele uitlijning, zelfs bij zware zee en hoogwaardige, gesloten, zeewaterbestendige lagers. CFRP fluisterbladen leveren extreem lage geluidsniveaus, ongeacht de windsterkte.
Nieuwe hybride MPPT-laadregelaar met externe Bluetooth-interface (compatibel met Android en iOS) en meerfasig opladen is inbegrepen. Bovendien kan er een zonnepaneel van 300 watt (Wp) worden aangesloten. Het eigen verbruik bedraagt slechts 20 mA. Er kunnen AGM-, gel-, natte en lithiumbatterijen worden aangesloten. Een groot, verlicht LCD-scherm toont alle relevante informatie.