NMEA0183 Multiplexer-Lite met USB MiniPlex-Lite

Alleen 2 op voorraad
stuks.
SVB Prijs: € 182,97
Incl. btw, ex. verzendkosten.
stuks.
€ 182,97 Incl. btw, ex. verzendkosten.
kopen
Articlenumber
14537
EAN
8719326814209
Model nr.
0107
Omschrijving
NMEA0183 Multiplexer-Lite met USB MiniPlex-Lite
NMEA2000
Nee
NMEA0183 ingangen
3
NMEA0183 Uitgangen
1
NMEA0183 Baud Rate
4800 - 38400 Baud
NMEA0183
Ja
Ethernet / Netwerk
Nee
AIS-ondersteuning
Ja

SVB beveelt voor dit item het volgende aan

Product beschrijving

De MiniPlex-Lite is onze probleemloze NMEA multiplexer op instapniveau. Gebaseerd op de bewezen technologie van onze bestaande reeks multiplexers, hebben we de fundamentele elementen van een multiplexer genomen en een eenvoudig te installeren basiseenheid zonder configuratie gemaakt.Er is geen configuratie nodig, er hoeven geen baudrates geselecteerd te worden. Sluit de MiniPlex-Lite gewoon aan op een vrije USB-poort van je computer, een pc of een Mac, voer de driver-cd in en na een paar keer klikken is het apparaat klaar voor gebruik. Er is geen verdere configuratie nodig. Sluit gewoon de kabels van je instrumenten aan op de klemconnectoren met het meegeleverde gereedschap en je computergestuurde navigatiesysteem is klaar.

De MiniPlex-Lite is geen zelfstandig apparaat, maar is speciaal bedoeld voor gebruik met een computer.

De MiniPlex-Lite werkt met elk willekeurig navigatiesoftwarepakket via de virtuele COM-poort die door het stuurprogramma is gemaakt. Het biedt drie galvanisch geïsoleerde NMEA-ingangen om je GPS en andere apparaten zoals een snelheidslogboek, windmeter of een AIS-ontvanger aan te sluiten.

Een unieke functie van de MiniPlex-Lite is de auto-sensing NMEA-ingang op kanaal 3. Deze ingang detecteert automatisch de hoge snelheid van de boot. Deze ingang detecteert automatisch de hogesnelheidsgegevens van een aangesloten AIS-ontvanger, die werkt op 38400 bps in tegenstelling tot standaard NMEA-apparatuur die werkt op 4800 bps (Bits Per Second).

De combinatie van de MiniPlex-Lite en zijn virtuele COM-poortdriver is een speciale NMEA-oplossing, in tegenstelling tot een generieke seriële <-> USB-converter. Het biedt galvanische isolatie om volledig te voldoen aan de NMEA specificatie en het vertoont niet de bekende problemen van generieke converters zoals het beruchte 'crazy mouse' probleem of plotselinge uitval in de NMEA datastroom.
Elke poging van Windows om Plug & Play apparaten te detecteren op onze virtuele COM-poort wordt geblokkeerd, wat resulteert in een echt probleemloze Plug & Play oplossing. Sluit gewoon de USB-kabel aan, laad de schijf met het stuurprogramma, een paar keer klikken en je kunt aan de slag!

De MiniPlex-Lite is volledig transparant voor NMEA-gegevens. Inkomende gegevens worden eenvoudigweg opgeslagen en als volledige NMEA-zinnen doorgestuurd naar de computer.
Alle gegevens die door de computer worden verzonden, zoals stuurinformatie voor een stuurautomaat, worden uitgevoerd op de speciale NMEA-uitgang.
De multiplexer stuurt geen NMEA data van zijn eigen ingangen naar zijn uitgang! De navigatiesoftware is verantwoordelijk voor het doorsturen van geselecteerde NMEA-gegevens van de ingangen naar de uitgangen.

De communicatiesnelheid naar de computer is veel hoger dan de standaard NMEA-snelheid, dus er is geen kans op overflow of ontbrekende NMEA-zinnen van de instrumenten naar de computer.
Om te voorkomen dat er een overflow optreedt wanneer stuurgegevens of waypoints van de snelle computerinterface naar de NMEA-uitgang worden gestuurd, is er een flow control geïmplementeerd om de computer tijdelijk te laten stoppen met het verzenden van gegevens wanneer de interne buffer vol is. Om deze functie in te schakelen, moet Hardware Flow Control worden ingeschakeld in de communicatieparameters van je navigatiesoftware.

Technische gegevens:
Stroomvoorziening Gevoed door USB-poort
Stroomverbruik 30 mA
Ingangen 3 x NMEA-0183 / RS-422
Uitgangen 1 x NMEA-0183 / RS-422
PC-interfaces USB-poort, stuurprogramma's voor virtuele COM-poort
Puffer Ingang 1,2 en USB-poort: 128 tekens, ingang 3: 256 tekens
NMEA-ingangssnelheid 4800 bps (4800/9600/19200/38400 op ingang 3)
NMEA uitvoer snelheid 4800 bps
Snelheid USB-poort 57600 bps
Afmetingen 97 x 97 x 28 mm

Documenten

de-flag Handleiding
PDF, 194,70 KB

Wat andere SVB klanten zeggen

100% echte beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen

Klanten vragen klanten

Vraag andere SVB klanten die dit product al bij ons gekocht hebben naar hun ervaring.

Uw vraag wordt automatisch doorgestuurd naar andere SVB-klanten en uw vraag wordt gepubliceerd op de productpagina. Stel a.u.b. geen vragen die alleen door het SVB-team beantwoord kunnen worden - zoals de status van een bestelling of productbeschikbaarheid. U bent ook meer dan welkom om contact op te nemen met ons SVB-team via e-mail op: info@svb24.com of per telefoon op: +49 (0)421-57290-0 .

  • Meer "Klanten vragen klanten" beschikbaar in de volgende talen :
  • Nationale vlag van Français
Er zijn nog geen vragen gesteld. Stel als eerste een vraag!