Alleen 3 op voorraad
stuks.
SVB Prijs: € 42,66
Incl. btw, ex. verzendkosten.
stuks.
€ 42,66 Incl. btw, ex. verzendkosten.
kopen
Beschikbare varianten:
Afbeelding van Oplaadrelais 140 A / 12 V

Oplaadrelais 140 A / 12 V

Met dit hoogwaardige, waterdichte en spanningsgestuurde laadrelais kunnen twee afzonderlijke accu's tegelijkertijd worden opgeladen.

Art.nr.
48403
EAN
5711343309617
Omschrijving
Oplaadrelais 24 V / 140 A
Bestelling binnen volgende 2 u 36 min, verzending vandaag!
 

Product beschrijving

Met dit hoogwaardige, waterdichte en spanningsgestuurde laadrelais kunnen twee afzonderlijke accu's tegelijkertijd worden opgeladen. Het is ideaal om een bestaand boordnet aan te sluiten op een extra accu, zonder dat er complicaties optreden in de bestaande installatie. Het werkt volledig automatisch - de geïntegreerde meettechnologie detecteert de (laad)spanning op beide klemmen. Als de alternator draait of als de laadspanning >26,6 volt is, sluit het laadrelais beide accu's aan en laadt ze gelijktijdig op. Een rode LED geeft de bedrijfstoestand van de unit aan. Zodra de spanning van de accu's onder 25,6 volt daalt, koppelt het relais de accu's los. Op deze manier kan er met zeer weinig moeite voor worden gezorgd dat de accu's in het boordnet niet onbedoeld worden ontladen. Bovendien zorgt het er ook voor dat gevoelige elektronica die is aangesloten op een verbruikeraccu wordt beschermd tegen storende signalen en spanningspieken bij het starten van de motor.

Opmerking
Accuontlading kan ook optreden als de alternator niet genoeg energie levert door een te laag motortoerental (stationair draaien) of als de tweede accu een zeer lage lading heeft. In beide gevallen helpt het om het toerental te verhogen.

Installatie is heel eenvoudig! Kies een montageplaats in de onmiddellijke nabijheid van de startaccu. Bevestig de onderste afdekking van het relais op de montageplaats met de twee korte schroeven. Maak de nodige elektrische verbindingen. Plaats het relais op de onderste afdekking en zet het vast op de montageplaats met de twee lange metalen schroeven. Voor de elektrische aansluiting van de POS-kabels heb je ring- of vorkkabelschoenen nodig met een boring/vorkopening van 6 mm. De rood gemarkeerde bout wordt aangesloten op de startaccu (hoofdaccu). Sluit de "dunne" zwarte NEG-kabel van het relais rechtstreeks aan op de NEG-accuaansluiting. Kijk naar de schroefdraaddiameter van het NEG accuaansluitblok en gebruik een ring- of vorkkabelschoen met een geschikt gat/vorkopening. We raden aan om hoogbelastingszekeringen te gebruiken in de POS-leidingen en een zekering van 1 A in de NEG-leiding van het laadrelais.

Technische specificaties
 • Afmetingen: L x B x H: 68 x 68 x 50 mm
 • Aansluitingen:
  • 2x schroefdraadbouten M6 (inclusief moeren en Z-ringen)
  • 1x negatieve aansluitkabel met zwarte siliconen isolatie, ca. 45 cm lang
 • Bedrijfsindicatie: rode controle-LED op de voorkant van de behuizing
 • Systeemspanning: 24 V DC
 • Inschakelspanning voor elk type: >26.6 V
 • DC Uitschakelspanning voor elk type: <25,6 V DC
 • Belastbaarheid: 140 A
 • Stroomverbruik in ruststand: ca. 20 mA
 • Stroomverbruik tijdens bedrijf: ca. 160 mA


Opmerking
Dit laadrelais is ontworpen voor gebruik in bedradingssystemen met loodzuuraccu's (ook AGM en gel).

Het bewaakt spanningsniveaus die zijn afgestemd op typen loodzuuraccu's en schakelt automatisch in of uit bij specifieke niveaus.
We raden ten zeerste af om dit relais te gebruiken in combinatie met LiFe(Y)PO4-accu's, omdat de hogere nominale spanning of het hogere werkspanningsbereik van lithium-accu's niet compatibel is met de niveaus voor loodzuur-accutypes.

Wat andere SVB klanten zeggen

100% echte beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen

Klanten vragen klanten

Vraag andere SVB klanten die dit product al bij ons gekocht hebben naar hun ervaring.

Uw vraag wordt automatisch doorgestuurd naar andere SVB-klanten en uw vraag wordt gepubliceerd op de productpagina. Stel a.u.b. geen vragen die alleen door het SVB-team beantwoord kunnen worden - zoals de status van een bestelling of productbeschikbaarheid. U bent ook meer dan welkom om contact op te nemen met ons SVB-team via e-mail op: info@svb24.com of per telefoon op: +49 (0)421-57290-0 .

Er zijn nog geen vragen gesteld. Stel als eerste een vraag!