Klantenwaarderingen

SILIC ONE Biocidevrije antifouling

4.6 (van 19 beoordelingen)
3 Sterren
(0)
2 Sterren
(0)
100% beveelt SVB aan
  • Voordelen
  • Prijs/prestatieverhouding (2)
  • Kleur (2)
  • Opbrengst (theoretisch) (2)
  • Verwerking (2)
  • Effect (2)
  • Nadelen
  • Prijs/prestatieverhouding (1)
Frank Kipfelsberger F.
van Frank Kipfelsberger F. Nationale vlag van Duitsland 27-10-2023 Variant: 50412 in gebruik op een Jeanneau Aquila
Absoluut top - mijn oordeel na één seizoen
De hoeveelheid werk in maart dit jaar was enorm. Wij hebben een 44 jaar oude Janneau 28 aan de Chiemsee en hebben besloten het onderwaterschip volledig opnieuw op te bouwen. Met het schraperblad de oude antifouling verwijderd, geschuurd, epoxy gevuld, geschuurd, 5x Hempels Light Primer aangebracht, daarna 1x Silic one Tiecoat en daarna 2x Silic one. Tussen de voorlaatste lichte grondlaag en de volgende lagen moeten afhankelijk van de temperatuur de max- en min-tijden in acht worden genomen. In maart kan dit alleen in een verwarmde hal. De tijd die je voor twee doorbrengt, is twee lange weekenden van elk 4 dagen. Nu tot de conclusie Het eerste aha-effect kwam tijdens het seizoen. Onze boot vaart aanzienlijk sneller. Vooral met de typische lichte wind aan de Chiemsee hebben we menig prestatieboot verbaasd. En nu, na het seizoen en de kraan eruit, is het resultaat nog steeds sensationeel. Een lichte schoonmaakbeurt van het onderwaterschip met de hogedrukreiniger en de lak ziet er als nieuw uit. De tijd en het geld waren het waard en we geven eindelijk een voorbeeld als het om het milieu gaat.
  • Voordelen
  • Kleur
  • Opbrengst (theoretisch)
  • Prijs/prestatieverhouding
  • Verwerking
  • Effect
Foto's van klanten
Uwe S.
van Uwe S. Nationale vlag van Duitsland 02-08-2023 geverifieerde aankoop Variant: 50432
Goede prestaties, prijs een beetje te hoog
Het product is echt goed. Er valt niets te klagen, alleen de bezorgservice wel. Helaas is dat momenteel overal het geval. Het zou mooi zijn als de heren pas betaald worden als de dienst is verleend, dan loopt het waarschijnlijk anders.
  • Voordelen
  • Kleur
  • Opbrengst (theoretisch)
  • Verwerking
  • Effect
  • Nadelen
  • Prijs/prestatieverhouding
emilio S.
van emilio S. Nationale vlag van Italië 06-07-2023 geverifieerde aankoop Variant: 50412
Silicium Een. Ik heb het product aangebracht. Ik wacht op het einde van het seizoen voor de resultaten
Siliconenlak voor as-, schroef- en roerbescherming
  • Voordelen
  • Prijs/prestatieverhouding
Sebastian W.
van Sebastian W. Nationale vlag van Duitsland 28-12-2021 geverifieerde aankoop Variant: 50413
Auch nach 2 Jahren mit Winterlager noch Top
In tegenstelling tot de aanbeveling van de fabrikant, schilder ik ondanks winterstalling geen nieuwe laag na een paar weken opslag op het land en blijft de bescherming tegen stevige groei uitstekend. Gebruik SilicOne op een GRP-15 rubberboot op de Havel. Na 1 week vormt zich op het onderwaterschip een lichte algenlaag, die pas na enkele uren varen in het gebied van de waterlijn achterblijft. Dit is echter eenvoudig met een doekje te verwijderen. Aan het einde van het seizoen afvegen met een natte doek en je hebt een glanzende onderkant! Daartussen heeft de boot maximaal 7 weken ongebruikt gelegen, het donkere slijm met een paar algen valt er na een paar meter varen gewoon af. Vroeger zaten er schelpen in de onbehandelde zwaardkoffer, maar nadat ik het onderwatergebied had behandeld met SilicOne, gebeurde dat ook niet. Heeft 200 km aan trailers en 4 kranen zonder schade overleefd. Voor eventuele reparaties kunnen kleine hoeveelheden eenvoudig met een spuitje uit het vers geopende blikje worden opgezogen, in een klein, droog wegwerpglas worden gedaan en worden gemengd met enkele bolletjes droogmiddel zoals moleculaire zeef of silicagel. Absolute aanrader voor wie niet elke winter antifouling wil schilderen, bij het traileren op een goede vulling (kussens) let en wat minder koper in onze wateren wil brengen.
Frank S.
van Frank S. Nationale vlag van Duitsland 14-06-2021 geverifieerde aankoop Variant: 50412
Super Service
Allereerst een compliment aan de SVB, ik heb maandag gebeld omdat ik een blik silicium miste. Ik had het product nodig in Enkhuizen (NL) omdat de boot vrijdag het water in zou gaan. De DHL-messenger was er donderdag, net op tijd. Grote bioscoop. Wij zijn zeer tevreden over Silic One. We hebben hem twee jaar geleden voor het eerst gebruikt. Na deze tijd in het water was de romp als nieuw. We hebben enkele plaatsen (kiel) opnieuw opgebouwd en met een andere kleur bovenop de vorige geschilderd. Rood op blauw, zodat we over twee jaar precies zien waar er gewerkt moet worden. Ik heb een suggestie voor verbetering.De boot rust op stempels en moet op deze punten geschilderd worden voordat hij het water in gaat. Een heel blikje is daarvoor veel te veel, een kwart blikje zou het voor deze toepassing makkelijk doen.
Guido V.
van Guido V. Nationale vlag van Duitsland 01-06-2021 geverifieerde aankoop Variant: 50412
Na twee jaar van de eerste bestelling, onze conclusie - het werkt geweldig! We hebben een Cruiser 40 in het IJsselmeer, brak water. We hebben de romp volledig opnieuw opgebouwd met vier nieuwe lagen epoxy en tiecoat primer. Houd rekening met de verwerkingstijd en maximale tijdsintervallen. Na twee jaar, met de hogedrukreiniging, op afstand!, was het onderwaterschip als nieuw en fris geschilderd. Er waren nogal wat verbaasde blikken in de haven. Een dunne streep is al losgekomen met slechts de palm van je hand! Top ding! Er waren een paar kleine plekjes waar de Silic One loskwam, kleiner dan een vingernagel. Mogelijk is er te weinig primer aangebracht of was de verflaag te dun - dat weten we helaas niet. Na twee jaar hebben we nu een verflaag aangebracht met kortharige rollers. Je moet snel werken, liefst in tweetallen. Voor onze jaren '40, inclusief kiel en roerblad, kwamen we uit met precies 5 blikken, een 6e is beter om aan de veilige kant te blijven, b.v. B. wanneer het in het water gaat. We hebben een andere kleur gekozen om de laagtoepassing te kunnen zien, dat kunnen we alleen maar aanraden.
Mirko Z.
van Mirko Z. Nationale vlag van Duitsland 19-06-2020 geverifieerde aankoop Variant: 50413
DIE Antifouling!
Gebruikt in het derde jaar voor een snelle sportboot. Deze antifouling werkt echt perfect. Het vormt een gelfilm in het water die wegspoelt bij het rijden door het water. Schoonmaken aan het einde van het seizoen is kinderspel met een spons! De vernieuwingslaag ook in het voorjaar, gewoon het stof eraf wassen en een nieuwe verflaag aanbrengen. Geen slijpen, geen reiniging met oplosmiddelen! Sterk aanbevolen!
Sylvain P.
van Sylvain P. Nationale vlag van Frankrijk 28-03-2019 geverifieerde aankoop Variant: 50413
Etonné et très satisfait!
Ik testte het product ondanks de terughoudendheid van iedereen om me heen in mei 2018. Ik liet net de boot los en ik was aangenaam verrast dat ik niets te doen had op de romp afgezien van een karcher en twee kleine details! Mogelijkheid om de schelp af en toe te wassen met een spons, genietend van een duik. Ik raad dit product absoluut aan ...
Paul B.
van Paul B. Nationale vlag van Duitsland 25-08-2018 geverifieerde aankoop Variant: 50413
Super Antifouling vom Super Lieferanten
Na bijna anderhalf jaar in het water (Baltische Zee, Noordzee, nu Atlantische kanalen) was het onderwatergebied bijna zonder vegetatie. Reinigen met de stoomstraal en een verflaag is weer voldoende voor 12 tot 2 jaar. Een antifouling die echt overtuigt. En SVB is waarschijnlijk een van de weinige, zo niet de enige die gemakkelijk aan de Canarische Eilanden levert. En dat voor (zoals ik vind) goedkope € 20 voor 7 blikjes kleur. Zelfs op Amazon.es staat voor veel producten "levering aan de Canarische eilanden niet mogelijk". SVB bracht ook 19% btw in mindering (ongeveer € 50). Het tarief is slechts 7% op de Canarische eilanden, maar de douane heeft ons (tot nu toe) niets in rekening gebracht.
Mirko Z.
van Mirko Z. Nationale vlag van Duitsland 23-03-2018 geverifieerde aankoop Variant: 50414
De verwerking is wat veeleisender, maar het resultaat is overtuigend.
Mirko Z.
van Mirko Z. Nationale vlag van Duitsland 23-03-2018 geverifieerde aankoop Variant: 50413
De verwerking is wat veeleisender, het resultaat is overtuigend.
Uwe B.
van Uwe B. Nationale vlag van Duitsland 29-05-2016 geverifieerde aankoop Variant: 50412
Laten we aan het einde van het seizoen zien wat er op de romp hangt
Peter S.
van Peter S. Nationale vlag van Duitsland 23-04-2015 geverifieerde aankoop Variant: 50412
Verwerking geweldig, laten we eens kijken wat vast komt te zitten.
Peter S.
van Peter S. Nationale vlag van Duitsland 23-04-2015 geverifieerde aankoop Variant: 50414
Super zu streichen, bin von Produkt überzeugt
Burkhard O.
van Burkhard O. Nationale vlag van Duitsland 19-07-2019 geverifieerde aankoop Variant: 50413
Innovatief product met positieve verrassingen en lichte zwakke punten
Marcello  B.
van Marcello B. Nationale vlag van Italië 19-06-2019 geverifieerde aankoop Variant: 50412
innovatief en ecologisch product laten we eens kijken hoe het de komende jaren gaat
Kim M.
van Kim M. Nationale vlag van Duitsland 06-03-2019 geverifieerde aankoop Variant: 50413
Ergiebigkeit leider geringer als angegeben
Helaas was de opbrengst van de Silic One zelf lager dan vermeld. Silic Seal heeft met 2 blikjes voor de onderwaterschip aangebrachte Tiecoat, ik heb zelfs maar ongeveer 1,5 blikjes verbruikt bij de Silic One, ik heb dan echter met 3 blikjes geen 100% dekking en hinbekommen omdat ik maar 4 blikjes synoniem no 2 heb gekocht. Anders kunnen alle verven goed worden verwerkt en kijk ik uit naar het resultaat na de zomer
Patrick B.
van Patrick B. Nationale vlag van Frankrijk 29-05-2018 geverifieerde aankoop Variant: 50414
problem with the packaging, the tins were badly dented when I opened the parcel
Willem R.
van Willem R. Nationale vlag van België 02-03-2022 geverifieerde aankoop Variant: 50412
waardeloos
Absoluut niet tevreden over het resultaat. Heb aangroei die weliswaar vermindert na enkele uren zeilen....Na het tweede seizoen ga ik het verwijderen ook al omdat je iedere keer een nieuwe laag moeten zetten wanneer je op de kant gaat voor meer dan 2 maanden. Verwijderen is niet eenvoudig en het afval is schadelijk voor het milieu (PFOS)!!!

Afbeeldingen van klanten (5) van alle beoordelingen