Inzet

SVB raakt betrokken

Voor een betere werkplek, voor een schonere wereld
Als watersporters brengen we veel tijd door in de natuur en op het water. De bescherming van ons milieu, de vervuiling van de oceanen te stoppen en onze bijdrage te leveren aan een betere wereld ligt ons na aan het hart. We willen beginnen bij onszelf, onze werkplekken, onze verpakkingen en ons gebouw. We willen doorgaan met onze outreach - onze klanten de kans geven om om hun bijdrage te leveren aan meer duurzaamheid.

SVB Gebouw

We beginnen bij onszelf: Het SVB-gebouw, onze groene site.

Er zijn veel dingen die moeten veranderen voor schonere zeeën en een duurzamere wereld. Een groot deel daarvan ligt echter buiten onze handen. Daarom beginnen we bij onszelf! Bij ons bedrijfsgebouw, bij onze verpakkingen, bij het onderwerp afvalscheiding en de juiste afvoer van gevaarlijk afval. Daarnaast steunt SVB projecten om het klimaat te verbeteren en plastic afval in de wereldzeeën te verminderen.

100% erneuerbare Energie
100% erneuerbare Energie

100% erneuerbare Energie: Unsere Photovoltaikanlage

Om ons klimaat duurzaam te beschermen en minder afhankelijk te zijn van conventionele elektriciteit, vertrouwt SVB op de hernieuwbare energie van de zon. In 2011 hebben we 76 zonnepanelen van 1 x 1,7 meter op onze daken laten installeren. op onze daken en hebben we veel energie kunnen besparen. Maar dat is niet genoeg voor ons, want de SVB-gebouwen hebben nog meer dakoppervlak dat verstandig en duurzaam gebruikt kan worden. en duurzaam gebruik. Het fotovoltaïsche systeem van de SVB wordt nu uitgebreid met in totaal 950m². 400 extra zonnepanelen, die de energiebehoefte van onze logistieke hallen zullen dekken door zelfverbruik. energiebehoefte van onze logistieke hallen.

SVB’s bunter Dachgarten

SVB’s bunter Dachgarten

Die SVB Dachterrasse wird umringt von einem ökologischen Siedlungsbiotop. Dieser grüne Dachgarten mitten in der Bremer Airport-City tut viel Gutes für seine Umgebung. Neben einer Verbesserung des Raumklimas van de aangrenzende panden door de isolerend effect van het groene dak, de ecologische tuin ook de Verbetering van het stadsklimaat en waterretentie, omdat het positieve effect heeft op de omringende luchttemperatuur, op de stralingsomstandigheden en op de luchtvochtigheid. op de luchtvochtigheid. Hoewel ons dakterras en de groene tuin aan de zuidkant van de kant van de SVB-fabriek liggen en dus permanent worden blootgesteld aan zonlicht, vooral in de zomer meten we hier lagere temperaturen dan op delen van het gebouw die niet begroeid zijn. niet groen zijn. Dit komt doordat de planten in onze vestigingsbiotoop het kortgolvige zonlicht en de kortgolvige zonnestraling absorberen en zogenaamde "verdampingskoeling" afgeven door vochtdamp "verdampingskoeling".

Energiezuinig & "plietsch!"

SVB betrok de gerenoveerde fabriek in 2011 en ontving de "plietsch! award.

SVB bespaart jaarlijks

0

Ton CO²

0

Energiekosten

Milieuvriendelijke verpakking
Natuurlijke verpakking van je bestelling

Natuurlijke verpakking van je bestelling

Al een paar jaar geleden hebben we plastic vulmateriaal uit onze pakketten verbannen en gebruiken we voornamelijk natuurlijke materialen voor de verpakking. We verpakken kleine onderdelen zoals schroeven of klinknagels niet langer in plastic, maar pakken ze naar behoefte in papieren zakken. Daarnaast proberen we het gebruik van natuurlijke verpakkingsmaterialen te vermijden die onze leveranciers materialen die onze leveranciers gebruiken in hun pakketten aan ons, maar deze te hergebruiken.

Umweltfreundliches bauen

plietsch!" plaquette voor energie-efficiënte conversie

In 2011 verhuisde het SVB-bedrijf naar zijn gerenoveerde fabriek. Voor de verbouwing ontving eigenaar en directeur Thomas Stamann de "plietsch! award. Om ook op energiegebied bij de tijd te zijn, had SVB de met de steun van energiekonsens, een non-profit organisatie voor klimaatbescherming in Bremen. CO²-reductie en energiebesparende maatregelen geanalyseerd. Door de energie-efficiënte uitvoering van de resultaten bespaart de SVB ongeveer 131,5 ton CO2 en daarmee ongeveer 33.500 euro aan energiekosten. Het leeuwendeel komt voor rekening van de thermische isolatie van het fabrieksgebouw. Het dak van de oude fabriek werd uitgebreid geïsoleerd, ramen met enkel glas werden ramen werden vervangen door ultramodern dubbel glas en de dichtheid van het gebouw werd verbeterd.

Afvalscheiding
Natuurlijke verpakking voor je bestelling

We scheiden het afval dat zich bij ons ophoopt

We sorteren, scheiden en verwijderen afval op de juiste manier. Papier, piepschuim, omsnoeringsband, battrien, karton, e-afval, plastic afval, enzovoort. alles heeft zijn eigen plek!

We zorgen voor de juiste verwijdering van batterijen...

Batterijen en oplaadbare batterijen vergezellen ons allemaal in het dagelijks leven. Des te belangrijker Verwijdering is des te belangrijker. Alleen al in 2012 werd er ongeveer 43.549 ton (= 1,5 miljard eenheden) (= 1,5 miljard eenheden) draagbare batterijen op de markt gebracht. Gemiddeld koopt elke consument 20 batterijen per jaar. SVB zorgt ervoor dat batterijen op een professionele en milieuvriendelijke manier worden verwijderd via een erkend afvalverwerkingsbedrijf. verwijderingsbedrijf. U kunt daarom bij ons gekochte batterijen en accus met voldoende frankering bij ons inleveren. of ze rechtstreeks naar ons magazijn terugsturen - uiteraard gratis.

... und von Elektroschrott

Elektrische en elektronische apparaten zijn tegenwoordig onmisbaar. De levensduur van deze apparaten is echter beperkt. Defecte of soms zelfs verouderde apparaten die eigenlijk nog functioneren, belanden bij het afval en worden zo problematisch elektronisch afval. problematisch elektronisch afval. In Duitsland stapelt zich daar momenteel jaarlijks ongeveer 2 miljoen ton van op. Om de milieubelasting te verminderen, nam de EU in 2003 de de AEEA-richtlijn 2002/96/EG (AEEA - Afgedankte Elektrische en Elektronische apparatuur) over het op de markt brengen, het terugnemen en het milieuvriendelijk verwijdering van elektrische en elektronische apparatuur en RoHS 2002/95/EC (RoHS - Restriction of (beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur). het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparaten. apparaten. In Duitsland werden deze twee richtlijnen omgezet in nationale wetgeving in het kader van de Elektro- und Elektronikgerätegesetz (ElektroG) omgezet in nationale wetgeving. Meer over de verwijdering van Batterijen of Elektronisch schroot

Werkplaats SVB

Onze werknemers en werkplekken

Verantwoordelijkheid nemen voor de mensen met wie we werken betekent voor ons ook duurzaamheid. Onze belangrijkste principes hierbij zijn gelijkheid, ontwikkelingskansen, familie, internationaliteit en diversiteit.

Nu meer informatie »

We ondersteunen innovatieve ideeën

Thomas Stamann, Oprichter

stichting mama earth
Stichting Die Mama Earth

Stichting Die Mama Earth

Maar waarom? Heel eenvoudig: bomen zijn als goede vrienden: onmisbaar. Als CO2-reservoirs om het wereldklimaat te verbeteren, als leveranciers van grondstoffen, omdat we duizend geweldige dingen van hout aan boord kunnen bouwen, en simpelweg omdat ze al duizenden jaren bij ons zijn, ook in mythen en spreuken. Omdat we het als onze verantwoordelijkheid zien om het wereldklimaat te verbeteren grijpen we deze kans aan om Stichting Mama Earth te steunen. De Mama Earth Foundation plant mangrovebossen in de Filipijnen en kweekt op commerciële basis mahonie en teak om illegale houtkap tegen te gaan. De hoogwaardige cadeaubonnen bevatten een foto van de zaailing met de coördinaten. Als je deze coördinaten invoert in Google Earth invoert, zullen ze direct naar je boom "vliegen".

Ondersteun ook

DGzRS reddingsboot

De redders op zee van de DGzRS

Red schipbreukelingen uit nood op zee. Mensen redden uit gevaar. Gewonden en zieken verzorgen. De reddingswerkers op zee staan klaar om in actie te komen - de klok rond en in alle, echt alle weersomstandigheden.

Jouw donatie houdt de redders op koers. De Duitse maritieme zoek- en reddingsdienst (DGzRS) is een van de meest van de modernste reddingsdiensten op zee ter wereld. De reddingswerkers financieren hun werk uitsluitend met donaties en vrijwillige bijdragen. vrijwillige bijdragen. De reddingswerkers staan 24 uur per dag en in weer en wind klaar om in actie te komen op de Noordzee en de Oostzee.

Iedereen die ons heeft bezocht op de "Boot" in Düsseldorf weet dat we daar op onze klanten wachten met onze "SVB ijsbox". wachtend op onze klanten. Het ijs is gratis, alleen het scheepje van de DGzRS moet gevoed worden. Dit brengt enkele honderden euros voor de redders op zee!

Nu doneren

Schoonmaken van de oceaan
Het oceaanopruimingsproject

Het oceaanopruimingsproject

Om onze klanten een alternatief te bieden voor plastic tassen en zo onze bijdrage te leveren aan het verminderen van plastic afval, hebben we de "SVB Happy Ocean Bag" ontworpen. hebben we de "SVB Happy Ocean Bag" ontworpen. Deze stevige katoenen tas is 42x42 cm, heeft een bodemvouw bodemvouw en 2 korte draaghengsels. De SVB Happy Ocean Bag heeft het perfecte formaat en is daarom niet alleen ideaal voor boodschappen bij SVB, maar is ook ideaal voor dagelijks gebruik. Bovenal is hij milieuvriendelijk en en draagt bij aan het verminderen van de plasticvervuiling op onze planeet. SVB vindt het idee van Boyan Slat geweldig en wil hem en zijn team steunen. Daarom doneren we 100% van de opbrengst van de "SVB Happy Ocean Bag" aan het Ocean Cleanup project.

Gelukkige oceaan tas kopen

Meer dan watersport

Bremergy Racing

2. Bremergy Racing

Het groene tijdperk van de autosport is begonnen en de SVB steunt het! We kijken uit naar regelmatige bijdragen van de ontwikkelaars van de elektrische raceauto.

Hydroscup Team van de Bremer Hogeschool

3. Hydroscup Team der Hochschule Bremen

Met ons eigen merk ondersteunden we het team van de Bremer Hogeschool bij de Hydroscup in Marseille. Het studententeam behaalde de derde plaats.