Touwwerk op Maat

Touwwerk op Maat

Bent u op zoek naar touwwerk op maat Dan bent u hier op de juiste plaats. Individueel advies, waarborging en service zijn onze topprioriteit. Wij bieden individuele oplossingen!

Ga naar onze aanbiedingen in het gebied takelage »

Wij bieden

In samenwerking met het bedrijf GLEISTEIN, een van de grootste touwwerk fabrikanten, bieden wij hoogwaardige diensten rond het touw aan. Onze ervaren touwwerk specialist Olaf Wegmann fabriceert high performance touwwerk met een optimale takelage en zeilverbindingen volgens uw wensen.

Voor elk touwwerk uit ons aanbod is er een gedetailleerde takel handleiding. De benodigde gereedschappen zijn in onze shop beschikbaar. Let erop dat high performance touwwerk zoals VECTRAN, DYNA ONE en DISCOVER extra sterke kousen nodig hebben. Daarvoor worden normale kousen met een extra steigerplaat voorzien.

Welk touw heeft u nodig?

Ons touwwerk op maat wordt traditioneel met de hand gemaakt. Stuur het volledig ingevulde datablad met alle gegevens voor uw touwwerk op maat.


Splitsen en takelen - een traditierijk handwerk

Takelen is een traditioneel handwerk. Zelfs vandaag is het nog actueel en kan niet door moderne techniek vervangen worden. Takelen is een stabiele en bestendige verbinding of reparatie van vezel of draad touwwerk door het ineenvlechten van losse kardelen.

De duurzaamheid van een zeilverbinding is altijd beter dan de sterkte van het oorspronkelijke touw. De takalaar kent verschillende typen van zeilverbindingen: oogsplits, lange splits, korte splits en eind verbinding.

"Het is een vergissing als je denkt, dat het ook zonder een professionele zeilverbinding kan", zegt Olaf Wegmann, sinds 20 jaar zelfstandige takelaar en professioneel in zijn vakgebied. Een verkeerde splits of knoop vermindert de breukbelasting van een touw tot maximaal 75 %. Een professioneel verbonden lijn is tweemaal zo sterk als een geknoopt lijn.

Vele jachten hebben oversized touwwerk in hun uitrusting - dat maakt geen zin en is duur. Professionele zeiler en regatta deelnemers weten om de voordelen van professioneel verwerkte touwen en gebruiken deze om gewicht en geldt te besparen. Een ander voordeel van gespleten touwen is dat ze beter door de blokken en rollen gaan.

Ihre Idee ist bei uns in guten Händen

Egal, welches Projekt Sie umsetzen wollen, SVB bietet Ihnen kompetente Planungshilfe und den passenden Service für die Umsetzung aller individuellen Ideen.

Rufen Sie uns an +49 (0)421-57290-0

Rope

Stevigheid van een splits versus stevigheid van een knoop met het voorbeeld paalsteek:

Ø mm Trekkracht daN Max. verlies Trekkracht Paalsteek daN
Gemini X 16 6.500 4.000 - 39 %
Tasmania 12 2.900 1.750 - 40 %
Dyna One® 16 20.500 4.500 - 78 %

Informatie: daN = deka-Newton, maat voor de trekkracht, 1 newton = 102 pond, 1 daN = 1,020 pond van het oude maatstelsel, dus 1 kg.