COMET


Betrouwbaarheid. Prestaties. Conformiteit.
COMET noodsignalen zijn over de hele wereld te vinden op bruggen, reddingsvlotten en reddingsboten van koopvaardijschepen, vissersboten en jachten. De visuele redders op zee worden geproduceerd volgens ISO 9001 & ISO 15736 normen en voldoen aan de internationale goedkeuringsrichtlijnen volgens SOLAS, MED & USCG. Meer informatie over COMET...

COMET signaleringsapparatuur - een overzicht

- Welke signaalapparatuur moet ik aan boord hebben? -

COMET werd in de jaren 1930 opgericht door Friedrich Wilhelm Sander, een Duitse ingenieur uit Bremerhaven. Zijn vroege werk richtte zich op rakettechnologie om harpoenen en voertuigen aan te drijven. Tot in de jaren 1960 groeide het merk COMET uit tot een wereldwijd gerespecteerd pyrotechnisch bedrijf. Tegenwoordig brengen de Engelse bedrijven Drew Marine Signal & Safety en Pains Wessex het merk COMET op de markt als toonaangevende leverancier van maritieme noodsignalen.

COMET handfakkels en rooksignalen zijn over de hele wereld te vinden op bruggen, reddingsvlotten en reddingsboten van koopvaardijschepen, vissersboten en jachten.

COMET noodsignalen worden in Duitsland geproduceerd volgens ISO 9001 & ISO 15736 normen en voldoen aan de volgende internationale goedkeuringsrichtlijnen:

SOLAS
Internationaal Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee

MED
Richtlijn Mariene Uitrusting

USCG
Amerikaanse kustwacht

Houd er rekening mee dat pyrotechnische artikelen uit de SVB online shop alleen mogen worden verzonden naar personen ouder dan 18 jaar met een Duits afleveradres.